Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Укрпошта презентувала поштовий блок, присвячений БІГ-регіону

«Не забудемо! Не пробачимо! Буча. Ірпінь. Гостомель» – таку назву має поштовий блок, який ввела в обіг Укрпошта. Урочисте спецпогашення відбулося учора, 31 березня, біля будинку культури в Ірпені.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на офіційний сайт Укрпошти.

Зазначається, що поштовий блок присвячений містам-героям Київщини і їхнім нескореним жителям, які під час повномасштабного вторгнення рф в Україну одними з перших зустріли російську навалу. Для урочистого спецпогашення було обрано локацію в Ірпені  біля будинку культури – у цей заклад у перші ж дні вторгнення влучили російські ракети. Також спецпогашення відбулося в Бучі та Гостомелі, а погашення «Перший день» – традиційно у головпоштамті столиці.

“Укрпошта неодноразово відтворювала на своїх поштових випусках міста України. Проте серія Міст-Героїв серед марок воєнного часу – особлива. Рік тому Ірпінь, Буча, Гостомель та інші міста і села Київщини одні з перших прийняли на себе атаку окупантів, сміливо протистояли ворогу, захищаючи столицю нашої країни. Саме тоді ми та світ побачили, що Україна може перемогти в цій повномасштабній війні. Тому сьогодні поштовими марками ми вшановуємо пам’ять тих, хто став жертвами страшних звірств російської армії і тих, хто ціною власного життя звільняв землі Київщини”, – зауважив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Зображеннями на поштових марках блоку стали документальні фото, на яких можна побачити знищену колону російської техніки на вулиці Вокзальній у Бучі, переправу через річку Ірпінь, яка була головним шляхом евакуації для місцевих жителів, а також малюнок знищеного  окупантами транспортного літака АН-225 “Мрія” на аеродромі в Гостомелі. У дизайні блоку використали зображення червоно-білої сигнальної стрічки, якою традиційно огороджуються місця злочинів.

На поштових марках зображено документальні фото

На зображеннях використано роботи фотокореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка, фотографа Михайла Джоса та художника Олександра Нікітюка.

Однією з учасниць спецпогашення стала Анна Писарчик – жителька Ірпеня, зображена на фото поштового блоку. Також участь у спецпогашенні взяли генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський, голова Бучанської районної військової адміністрації Данило Мавлянов, міський голова Ірпеня Олександр Маркушин, керівник Гостомельської селищної військової адміністрації Сергій Борисюк.

Під час церемонії спецпогашення

Тираж поштового блоку «Не забудемо! Не пробачимо! Буча. Ірпінь. Гостомель» складає 100 000 примірників. Вартість, як зауважує Укрпошта – 54 гривні. А ще до поштового блоку випущено конверт “Перший день”, художній конверт та три листівки, присвячені містам–героям БІГ-регіону.

Укрпошта анонсувала початок продажів нового поштового блоку, зауваживши, що на продаж поштових випусків діятимуть обмеження. І, вочевидь, популярність випуску зашкалює, бо на Facebook-сторінку Укрпошти сьогодні з самого ранку почали надходити повідомлення з різних міст про те, що купити поштовий блок із зображеннями БІГ-регіону можна далеко не скрізь.

Поштовий блок, присвячений БІГ-регіону, хоче мати багато філателістів

Раніше Інформатор БІГ анонсував випуск Укрпоштою нової поштової марки «Не забудемо! Не пробачимо! Буча. Ірпінь. Гостомель» до річниці звільнення Київщини.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що у Бучі презентували пам’ятну монету «Крила свободи» до Дня Національної гвардії України.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з Facebook-сторінки Укрпошти

Нагору