Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпені відкрили меморіальні дошки у пам’ять про захисників Юрія Калініна та Дмитра Українця

У місті-герої Ірпені відбулася церемонія відкриття меморіальних дощок у пам’ять про Юрія Калініна та Дмитра Українця, які загинули, захищаючи Ірпінь від російських військ.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду

«Страшна і нікому не потрібна війна забирає тисячі життів українських героїв… Пам’ять про них і їхній подвиг завжди будуть жити в серцях українського народу», – йдеться у повідомленні.

Пам’ятна дошка Дмитру Українцю, який народився і виріс в Ірпені, встановлена в Ірпінській школі №2, де він навчався. «Саме тут він тепер завжди буде зустрічати школярів своєю щирою світлою усмішкою.. З перших днів війни приєднався до лав територіальної оборони. Загинув 5 березня разом із побратимом під час патрулювання міста, потрапивши у ворожу засідку», – зазначив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

Пам’ятна дошка Дмитру Українцю встановлена в Ірпінській школі №2

Меморіальну дошку Юрію Калініну з позивним «Шрек», встановили на будинку на вулиці Мінеральній, де він жив. Юрій Калінін був учасником АТО, волонтером, очолював Раду ветеранів АТО. «Одразу після повномасштабного вторгнення росії в Україну зі зброєю в руках став на захист Ірпеня. Був один із командирів блок-посту «Караван-Гала». 28 лютого поїхав на бойове завдання і на превеликий жаль з нього уже не повернувся», – розповів міський голова Ірпеня, підкресливши, що меморіальні дошки нагадуватимуть нам щодня про неосяжний борг перед захисниками.

Меморіальну дошку Юрію Калініну встановили на будинку, де він жив

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що 31 березня у Центральному парку відкрили стелу на честь Павла Лі, українського актора, телеведучого, громадського діяча та волонтера, який загинув під час окупації Ірпеня.

Також в Ірпінській міській раді відкрили меморіальну дошку заступнику начальника Муніципальної варти Анатолію Колєснікову.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець
Фото: Facebook-сторінкa Олександра Маркушина

Нагору