Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Чотирьом жителям Бучі і Ворзеля присвоїли посмертно звання Почесного громадянина міста

У Бучанській громаді відбувся захід вдячності тим, завдяки кому сьогодні є можливість мирно жити й працювати.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал Бучанської міської ради.

Зазначається, що сьогодні вітали 36 захисників Бучі й Ворзеля.

«Ми також вручили звання Почесного громадянина міста Буча, на жаль, посмертно, родинам розстріляних росіянами бучанців. Це Олександр Єреміч та Ігор Дідківський, що передавали ЗСУ особливо цінну інформацію про пересування ворога. Та Олександр Дядюра, головний енергетик КП «Бучасервіс», який забезпечував електроживлення під час окупації. Це також Олександр Благодатний. Він отримав тяжке поранення у Ворзелі під час оборони «пологового» та Київського міського будинку дитини імені Городецького, від якого згодом помер. Відзнаку «Почесний громадянин селища Ворзель» отримала дружина Юлія», – йдеться у повідомленні.

Почесні відзнаки за загиблих бучанців отримали їхні рідні

Окрім того, зауважується, що бучанців Михайла Бойченка та командира протидиверсійної групи Віталія Кривенка – також посмертно – було відзначено медалями «Захисник Батьківщини».

Важкі хвилини…

А добровольців Петра Мазіна і Олександра Ткача нагороджено медалями «За заслуги перед містом Буча».

Під час вручення нагород

Жителі громади згадують, скільки всього їм довелось пережити під час окупації

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що 1 квітня 2022 року Київщина, яка однією з перших областей України відчула удар російських загарбників, була звільнена від окупантів.

Учора, 1 квітня, Інформатор БІГ повідомляв, що рік тому ЗСУ звільнили Бучу від росіян, які прийшли захопити владу та знищити український народ.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Telegram-канал Бучанської міської ради

Нагору