Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Ветеранам пропонують гранти для власного бізнесу

Кабінет міністрів України на своєму засіданні прийняв рішення про запуск нових грантових програм для ветеранів для започаткування чи розвитку власного бізнесу на основі розширення проєкту єРобота.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Урядовий портал.

За словами першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економіки Юлії Свириденко, нові грантові програми уряд запустить з 10 квітня через портал Дія.

«Наші захисники і захисниці, які мають бажання займатися підприємництвом, або ж розвивати свій бізнес після повернення до цивільного життя, зможуть отримати грант від 250 тис. грн до 1 млн грн. Окрім того, другий з подружжя захисника зможе отримати грант 500 тис. грн на розвиток сімейного бізнесу. Зазначу, що обов’язковою умовою надання грантів є створення нових робочих місць, і ми розраховуємо, що ветерани-підприємці залучатимуть до свого бізнесу насамперед своїх побратимів. Таким чином допомагаючи їм якнайшвидше інтегруватись в мирне життя та отримати економічну незалежність», – підкреслила Юлія Свириденко.

Грантову фінансову підтримку можна одержати за такими напрямками:

  • 250 тис. грн – для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення одного робочого місця;
  • 500 тис. грн – для члена сім’ї учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення двох робочих місць;
  • 1 млн грн – для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП не менше ніж 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум 2 з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни.

У той же час Урядовий портал звертає увагу на те, що для отримання грантів на 500 тис. грн та 1 млн грн встановлено певні умови. А саме – гранти надаватимуться за умови співфінансування, де отримувач гранту повинен вкласти в свою справу 30% власних коштів, а 70% коштів у вигляді гранту надасть держава.

«Грантові кошти підприємець може використати на придбання обладнання, сировини, матеріалів, оренду приміщення та транспортних засобів, необхідних для реалізації свого бізнес-проєкту, закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, оплату послуг з маркетингу та реклами», – йдеться у повідомленні.

Також  отримувачі грантів зможуть безоплатно пройти навчання з питань підприємництва,  та отримати у регіональних центрах зайнятості відповідні  консультації.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, про те, що у парламенті планують обмежити використання військово-патріотичної тематики в маркетингових цілях.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Бізнес.Дія

Нагору