Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

У Горенці німецький міністр анонсував новий проєкт на мільйон євро

Горенка стала одним з прикладів зеленого відновлення, а тепер Україна отримає мільйон євро на впровадження екологічних засад під час відбудови пошкоджених війною об’єктів у громадах.

Про це  повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Гостомельську селищну військову адміністрацію.

Зазначається, що у відновленій амбулаторії Горенки побував Міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек, який під час цього візиту анонсував новий проєкт. Про те, що за програмою німецького уряду Україна отримає 1 мільйон євро на підтримку зеленого відновлення, міністр розповів під час зустрічі з начальником ГСВА Сергієм Борисюком та громадськими організаціями Greenpeace CEE, Екодія, Екоклуб та БО «Фонд “Енергетична Дія для України”».

Дружнє спілкування під час зустрічі

«Амбулаторія у Горенці Гостомельської громади, стала одним з прикладів зеленого відновлення. За допомогою громадських організацій у ній встановлено тепловий насос та гібридну сонячну станцію, які забезпечують енергетичні потреби будівлі стабільно та з меншою шкодою для довкілля. Наразі основною ідеєю є впровадження принципів зеленого відновлення та відбудови громад, які постраждали через військову агресію армії рф», – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв про  те, що на Київщині відновлено 11 449 об’єктів, пошкоджених війною.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Гостомельська селищна військова адміністрація

Нагору