Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Національний мультипредметний тест можна скласти у 24 країнах світу

Розширено перелік закордонних міст, у яких учасники Національного мультипредметного тесту можуть скласти іспити:  тимчасові екзаменаційні центри будуть створені у 41 місті 24 країн. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Міністерство освіти та науки України.

Зазначається, що  перелік міст за рубежем, у яких функціонуватимуть тимчасові екзаменаційні центри, було розширено на цьому тижні. З переліком усіх країн та міст, де можна скласти тести,  до можна ознайомитись на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

«Якщо уже створено персональний кабінет і вибрано із запропонованого переліку менш зручний для доїзду населений пункт, а тепер з’явилася більш зручна для вас локація, — після отримання сертифіката учасника до 7 травня 2023 року можна змінити реєстраційні дані», – йдеться у повідомленні.

Однак МОН звертає увагу на те, що у спеціально обладнаних комп’ютерних центрах, запропонованих закордонними партнерами, є обмеження щодо кількості місць. До того ж, у деяких містах чи країнах тестування відбудеться лише під час додаткової сесії.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що наказом МОН затверджено календарний план організації та проведення національного мультипредметного тесту-2023. Тестування відбудеться у дві сесії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Ілюстрація: УЦОЯО

Нагору