Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Обмін полоненими: серед тих, хто повернувся – і оборонці Гостомеля

Сьогодні, 10 квітня, відбувся черговий великий обмін полоненими. Серед 100 людей, які повернулись додому – і оборонці Гостомеля, а також  Маріуполя та «Азовсталі».

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

Зазначається, що серед тих, кого вдалося повернути додому –  військові, моряки, прикордонники, нацгвардійці.

«Деякі люди отримали серйозні поранення, мають захворювання. Зробимо все необхідне, щоб кожен з них отримав всю необхідну допомогу. Завдання Президента Володимира Зеленського – повернути всіх наших людей. Для нього це питання є ключовим і одним з пріоритетних. Такі дні, як сьогодні, можна охарактеризувати цитатою італійського проповідника Франциска Ассізького: «Почніть робити те, що потрібно. Потім робіть те, що можливо. І ви раптом виявите, що робите неможливе»», – зазначив Андрій Єрмак.

Ті, хто повернувся додому, прагнуть найперше повідомити про це рідних

За його словами, це був непростий обмін. Керівник Офісу Президента висловив вдячність за проведену роботу  всій команді, яка працювала над поверненням українців додому,  Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими, і зазначив, що було зроблено те, що часто багатьом може здаватися неможливим.

«Особливо радий повідомити чудову новину про обмін родичам звільнених з полону людей. Вони довго чекали своїх чоловіків, жінок, батьків вдома. Очікування – це завжди дуже складний та нервовий процес. Наші – вдома. І ми повернемо всіх. Бо люди – головна цінність України», – розповідає Андрій Єрмак.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв про те, що співзасновник monobank і розробник безпілотника «Довбуш» Володимир Яценко пообіцяв 20 млн грн тому, хто посадить український безпілотник 9 травня у москві.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Telegram-канал Андрія Єрмака

Нагору