Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Загинув знаменитий спортсмен, який підтримав велогонку Bucha Race

У боях за Бахмут загинув велогонщик і велоатлет, 40-річний уродженець Києва Костянтин Денека, який у вересні минулого року, перебуваючи у відпустці, приїхав підтримати велопробіг Bucha Race.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал Верховної Ради України та з посиланням на ресурс “Чемпіон”.

Зазначається, що Костянтин Денека вигравав десятки всеукраїнських змагань із велоспорту у складі команди Leader Citroen Team. 12 березня цього року Костянтин Денека відзначив свої 40 років…

«Навіть під час нетривалих звільнень боєць не нехтував улюбленою справою та відвідував двоколісні змагання. Минулого року, у вересні, Костя приїхав до Бучі, щоб підтримати учасників велопробігу з нагоди Дня міста. Костянтин служив в одному зі спецпідрозділів ГУР Міністерства оборони України. Життя Героя обірвалося 31 березня під Бахмутом внаслідок уламкового поранення», – розповідають у Верховній Раді України.

Костянтин Денека (зліва) торік у вересні приїжджав до Бучі, аби підтримати велогонку до Дня міста

Нагадаємо, торік у велогонці Bucha Race взяли участь до 65 спортсменів. Кожен учасник заплатив стартовий внесок майже 1000 грн. Зібрані кошти було спрямовано на відбудову громади від наслідків російської агресії.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв про те, що 25 вересня у Бучі завершилася дводенна благодійна велогонка Bucha Race з нагоди Дня міста. У другий день змагань спортсмени подолали 120 км на велосипедах. Завдяки внескам, на відбудову міста, вдалося зібрати близько 40 тис. грн. Саме цю велогонку підтримав Костянтин Денека.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору