Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Вулиці та площі у Бучанській громаді декомунізують

На сесії Бучанської міської ради узгодили нові назви вулиць, провулків та площ Бучі, а також селищ громади. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на допис у Telegram-каналі Бучанської міської ради.

Зазначається, що нові назви вулиць та площ обрали самі жителі громад під час відкритого анкетного голосування. Потім отримані результати були узгоджені комісією.

«Вшанувати наших Героїв та увіковічити їхні імена — головна мета прийнятого рішення про перейменування. Відтепер ми маємо вулиці названі на честь Олексія Завадського, Андрія Баляби, Іллі «Литвина», Михайла Матюшенка, Володимира Ковальського та інших Героїв Бучанської громади. Окремо узгодили перейменування вулиці та провулку на честь українського міста-побратима Тячева, а також площі на честь німецького міста-побратима Бергіш Гладбах», зазначається у повідомленні.

Зокрема, вулиця Будівельна і Будівельний тупик отримали назву Олексія Завадського, вулиця Ватутіна стала вулицею Отамана Орлика, вулицю Грибоєдова перейменували на вулицю Володимира Івасюка, вулиця і провулок Гагаріна переназвані на честь українського космонавта Леоніда Каденюка…

Деякі вулиці відтепер поділені на дві: так, вулиці Вокзальній на відрізку від початкових номерів до залізничних колій ПЗЗ залишили назву Вокзальна, а відрізок від колій ПЗЗ (вул. Жовтнева) до кінця вулиці отримав назву Захисників України. Те ж саме стосується вулиці Депутатської:  відрізок від початкових номерів до залізничних колій ПЗЗ залишився з тією ж назвою – Депутатська, а відрізок від траси М 07 (вул. Нове Шосе) до кінця має назву Пам’яті. Вулиця Пушкінська також поділена:  відрізок від АТП до траси М 07 (вул. Нове Шосе) має назву Мрії, а відрізок від траси М 07 (вул. Нове Шосе) до кінця – Володимира Ковальського.

З повними переліком перейменувань можна ознайомитися за посиланням.

Раніше Інформатор БІГ також розповідав, що  річці Ірпінь пропонують надати статусу Ріки-Героя.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Бучанська міська рада

Нагору