Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Говард Баффет подарував батькові загиблого правоохоронця свій поліцейський жетон

Філантроп Говард Баффет та бізнесмен Річард Бренсон зустрілись із батьками поліцейського Юрія Чабаха, який загинув у Бучі під час порятунку людей.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Головне управління Національної поліції у Київській області.

Зазначається, що Говард Баффет та Річард Бренсон під час візиту до Бородянки поспілкувалися з родиною загиблого оперуповноваженого поліції Київщини Юрія Чабаха, який загинув у Бучі, рятуючи людей.

Гості подякували батькам загиблого старшого лейтенанта поліції Юрія Чабаха – Олександрові Миколайовичу та Ользі Володимирівні – за те, що виховали Юрія гідною та відважною людиною, справжнім офіцером, який виконував свій поліцейський обов’язок до останнього подиху.

«Говард Баффет оглянув кабінет, де працював загиблий правоохоронець, та подарував татові Чабаха свій поліцейський жетон. Майже 6 років тому філантроп був приведений до присяги як шериф округу Мейкон, штат Іллінойс. Такий подарунок благодійник вибрав не випадково: саме за поліцейським жетоном упізнали загиблого українця», – йдеться у повідомленні.

Поліцейський жетон Говарда Бафетта тепер буде у Бородянці

І зазначається, що сьогодні, 14 квітня, минув рік з дня поховання Юрія Чабаха. Поліцейські Київщини шанують і пам‘ятають Героя. Також вони подякували за підтримку рідних та вшанування пам’яті загиблих правоохоронців іноземним гостям.

Під час спілкування з батьками загиблого поліцейського

Нагадаємо, 8 квітня минулого року почалася ексгумація братської могили на території Церкви Андрія Первозванного. Як раніше повідомляв Інформатор БІГ,  на території храму, знайшли 116 тіл вбитих окупантами людей, серед яких було шість українських захисників, у том числі – Юрій Чабах.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що фонд Говарда Баффета починає відбудову поліцейського підрозділу у Бородянці.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Поліція Київщини

Нагору