Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Чотирьох військових рф розшукують за зґвалтування в Бучі

 Під час окупації Бучі четверо російських солдат – 35-річні Алєксандр Раднатаров і Бєлікт Жугдуров, 28-річний Баір Балданов та 23-річний Кіріл Холмурзаєв –  систематично ґвалтували й залякували жительку міста. Зараз вони в розшуку.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням  на Бучанську міську раду.

Зазначається, що потерпіла повідомила про те, що загалом було майже 10 злочинців. Неспростовні докази уже зібрали щодо чотирьох із них.

«Слідство встановило: з 18-го березня 2022 року і до кінця окупації Бучі воєнні злочинці щодня вчиняли сексуальне насильство над жінкою, погрожуючи зґвалтуванням малолітньої доньки та розправою над її старенькою матір’ю», – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що трьом російських військовим, які під час окупації частини Київської області ґвалтували жінку, повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни.

Інформатор БІГ повідомляв і про те, що перед судом постане заступник командира бойової машини ЗС РФ за вбивство та імітацію страти мирних жителів Гавронщини та за грабіжництво.

Також Інформатор БІГ розповідав, що російський підполковник та ще троє військовослужбовців загарбницької армії підуть під суд за те, що вони катували мирних мешканців Бучі та імітували їхню страту.

Інформатор БІГ звертав увагу, що на Київщині зафіксовано 54 факти сексуального насильства окупантами.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Бучанська міська рада

Нагору