Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Посадовець ДП «Антонов» закликав приєднати території України до рф

Служба безпеки України викрила міжрегіональну мережу ворожих інтернет-агітаторів, серед яких працівник ДП «Антонов». Йому повідомлено про підозру.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Службу безпеки України та з посиланням на Офіс Генпрокурора України.

Зазначається, що СБУ нейтралізувала мережу з шести прокремлівських інтернет-агітаторів, які здійснювали інформаційно-підривну діяльність на користь загарбників.

«Зловмисники публічно підтримували російську збройну агресію проти України та закликали до зміни кордонів нашої держави. Для цього вони створили декілька акаунтів у соцмережах, у тому числі заборонених в Україні. Більшу частину деструктивного контенту «підхоплювали» з інтернет-ресурсів країни-агресора», – зауважує СБУ.

Зокрема, у столиці України затримано провідного інженера підрозділу авіаційної безпеки держпідприємства «Антонов», який через власний акаунт на російських інтернет-платформах «Вконтакте» та «Одноклассники» поширював відео з виступами Кадирова із закликами до «приєднання» захоплених районів України до складу рф.

Ось такі записи знайшли у телефоні підозрюваного

«За даними слідства, підозрюваний поширював дописи із публічними закликами до зміни меж території України. Він підтримував ідею про ліквідацію України, як незалежної держави, і приєднання її до рф або Чеченської Республіки. У його дописах захоплення Гостомеля виглядає історичним досягненням країни-агресора. Згідно з висновком експертиз, у дописах на сторінках соцмереж підозрюваного наявні висловлювання, виражені у формі публічних закликів до територіальних змін в Україні. За результатами проведених обшуків за місцем роботи та проживання чоловіка правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони», – зазначають в Офісі  Генпрокурора.

Досудове розслідування веде ГУ СБУ у м. Києві та Київській області. Нині співробітнику ДП «Антонов» за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України).

Окрім того, на Івано-Франківщині до 5 років 6 місяців тюрми засуджено жительку Калуша. Вона виправдовувала російську агресію та пропонувала видати «головних бандерівців» російським загарбникам.

У Закарпатській області затримано жителя Берегівського району, який виправдовував псевдореферендуми в захоплених районах на півдні та сході України. Також на території Закарпаття викрито двох ворожих агітаторів з білорусі. Вони, маючи посвідки на проживання в Україні, створили у соцмережах кілька пропагандистських акаунтів, які використовували для дискредитації Сил оборони та розпалювання у регіоні антисемітських настроїв.

Повідомлено про підозру і жителю Запоріжжя, який у своїх репостах та інтернет-повідомленнях вихваляв російських окупантів та виправдовував їхні злочини проти мирних жителів.

«За всіма викритими фактами тривають слідчі дії у межах кримінальних проваджень за трьома статтями Кримінального кодексу України», – зауважують в СБУ.

На посадовців ДП «Антонов» силові служби України звернули увагу ще й з інших питань. Так,Інформатор БІГ повідомляв, що СБУ спільно зі слідчими Нацполіції встановила нові факти щодо діяльності колишнього генерального директора ДП «Антонов», які призвели до знищення літака Ан-225 «Мрія». Чиновник не використав можливість відправити літак за кордон. 

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Служба безпеки України викрила прокремлівських інтернет-агітаторів на Київщині та закликали до захоплення влади в Україні.

Також Інформатор БІГ повідомляв,що кіберфахівці СБУ заблокували злочинну діяльність переселенки з Маріуполя, яка створила декілька пропагандистських сторінок у соцмережах.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Офіс Генпрокурора України

Нагору