Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Україні передадуть конфіскований у рф літак «Руслан»

Канада конфіскує у росії й передасть на користь України літак АН-124 та інші активи рф у Канаді.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на допис Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на його  Facebook-сторінці.

Зазначається, що про це йшлося під час першого візиту в Канаду урядової команди України.

Денис Шмигаль розповів, що відбулися продуктивні зустрічі з прем’єром Джастіном Трюдо та віце-прем’єркою Христею Фріланд.

Також він повідомив про те, що оновлюється Угода про вільну торгівлю, а також є завірення про черговий пакет військової підтримки.

Ішлося й про новий пакет санкцій від Канади проти росії.

«Зокрема, проти компанії «Волга-Днепр». Готуємося до конфіскації літака АН-124 та інших активів агресора в Канаді й передачу їх на користь України. Проти 120 юридичних і фізичних осіб, включно з представниками «росатома», ввели також санкції США», – зауважив Денис Шмигаль.

Україна очікує на літак

Коментуючи підсумки візиту до Канади, Прем’єр-міністр зауважив, що урядова команда ще раз переконалася, що в України є надійні друзі та партнери, на яких можна розраховувати.

«Продовжуємо зміцнювати проукраїнську коаліцію у світі та залучати ще більше учасників до відновлення України», – зазначив очільник Кабміну.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що, за словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля під час Бучанського саміту, Буча повинна розглядатися як одне з місця проведень міжнародного трибуналу щодо злочину агресії рф проти України, де судитимуть тих, хто віддавав накази та їх виконував, у тому числі вище керівництво росії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Facebook-сторінка Дениса Шмигаля

Нагору