Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Знизився рівень води у річці Ірпінь

Рівень води у річці Ірпінь станом на 17 квітня, порівняно з даними на 14 квітня, знизився на 10 сантиметрів. Гідрологічна ситуація контрольована.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що аномальний рівень опадів спричинив підтоплення прибережних зон річки Ірпінь, однак нині загроз виходу річки з берегів немає. Хоч, звісно, у результаті сильних опадів та підняття рівня води в річках залишаються підтопленими деякі райони Київщини.

«Працівники Ірпінської дільниці Басейного управління водних ресурсів середнього Дніпра пояснюють, що рівень води в річці поступово буде знижуватися завдяки природним процесам. Минулого тижня було здійнено заходи щодо зниження рівня води на регуляторному русловому шлюзі №6 річки Ірпінь», – йдеться у повідомленні.

Ситуація контрольована

Також в Ірпінській міській раді зазначають, що представники відділу з питань надзвичайних ситуацій, оборони та мобілізаційної роботи виконавчого комітету Ірпінської міської ради, Бучанського РУГУ ДСНС України у Київській області та Ірпінської дільниці Басейного управління водних ресурсів середнього Дніпра здійснюють постійний моніторинг рівня води в річці Ірпінь.

Видно береги річки

Через підйом води у Дніпрі  відбуваються і курйозні речі: Інформатор БІГ розповідав, що в  Києві підтоплено кілька прогулянкових зон біля берегової лінії, і це відчайдушні молодики використали для купання.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що на Київщині з берегів вийшли річки Буча та Ірпінь, а тому оголошено ІІ рівень небезпеки.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що рясними дощами, що йдуть понад тиждень, в Іванкові сусіднього Вишгородського району розмито дамбу місцевого ставка.

Ведеться гідрологічний моніторинг

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Ірпінська міська рада

Нагору