Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас відвідала Бучу

Першою закордонною поїздкою на посаді Прем’єр-міністра Естонії Каї Каллас став візит до України, у тому числі – до Бучі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що новопризначена прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас побувала у Храмі Святого Апостола Андрія Первозванного, де ознайомилася із трагічною історією окупації Бучі. Також вона цікавилася, чи всіх жертв цієї війни вдалося упізнати, запитувала про способи документування військових злочинів росіян щодо мирного населення, а також про те, яку психологічну підтримку отримують люди, які пережили жахіття окупації.

Кая Клаас вшанувала пам’ять загиблих

«Ваша боротьба, ваші жертви чітко показали, що шлях до миру – це усунення «сірих зон» у європейській безпеці», – зазначила пані Каллас.

Україна стала першою закордонною країною, яку вона обрала для візиту на посаді прем’єр-міністра Естонії. Це – символ повної підтримки українського народу Естонією.

«Кая Каллас також наголосила, що допомога озброєнням і боєприпасами, навчання українських військових мають тривати у достатніх масштабах. І що Естонія готова зробити все можливе, щоб допомогти Україні перемогти у цій війні», – йдеться у повідомленні.

Кая Клаас цікавилася, чи всіх жертв цієї війни вдалося упізнати

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що представники ЮНЕСКО відвідали БІГ-регіон.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що Ірпінь відвідав командувач Збройних сил Латвії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Бучанська міська рада

Нагору