Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Стартувала друга хвиля подачі заяв на гранти для ветеранів

Учора, 24 квітня, розпочалася друга хвиля подачі заяв на гранти для ветеранів за програмою «Власна справа», яка триватиме 2 тижні.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Урядовий портал.

За словами заступника Міністра економіки України Тетяни Бережної, програми грантів для ветеранів передбачають надання:

  • 250 тис. грн – для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення одного робочого місця;
  • 500 тис. грн – для дружини/чоловіка учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення двох робочих місць;
  • 1 млн грн– для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП не менше ніж 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум два з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни.

Також Урядовий портал звертає увагу, що гранти у розмірі 500 тис. грн та 1 млн грн надаються за умови співфінансування з отримувачем – 30% коштів вкладає в свою справу отримувач гранту, 70% коштів у вигляді гранту надасть держава.

«Грантові кошти повертаються державі у вигляді сплачених податків і зборів в процесі діяльності підприємця впродовж трьох років. Заявки на отримання гранту подаються через портал Дія разом з бізнес-планом», – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Кабінет міністрів України на своєму засіданні прийняв рішення про запуск нових грантових програм для ветеранів для започаткування чи розвитку власного бізнесу на основі розширення проєкту єРобота.

Так, ось, за підсумками першої хвилі подачі заяв за цією програмою, яка стартувала 10 квітня, 54 українських захисників та захисниць, а також другий з їх подружжя подали заявки на гранти для започаткування або розвитку власного бізнесу на загальну суму на 21 млн грн.

« Максимальну суму гранту в 1 млн грн запросили 5 заявників, 15 заяв надійшло від другого з подружжя ветерана на грант до 500 тис. грн. Зазначу, що 80% заявників попросили гранти за програмами, що передбачають співфінансування, тобто вони готові розділити відповідальність з державою за розвиток свого бізнесу і планують вкласти у свій проект 30% власних коштів. Загалом ветерани запросили грантів на 21 млн грн та мають намір реалізувати свої бізнес-проекти вартістю понад 32 млн грн”, – підкреслила Тетяна Бережна.

Також повідомляється, що вже отримані грантові заявки впродовж наступних 15 робочих днів опрацює Ощадбанк та Державна служба зайнятості.

«Вони  перевірятимуть ділову репутацію заявника та поданих ним документів, оцінюватимуть реалістичність його бізнес-плану, після чого він має пройти співбесіду з фахівцями центру зайнятості, за результатами якої ухвалюється рішення про надання чи відмову у наданні гранту», – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що з початку року платники Київщини спрямували 313 млн грн військового збору на підтримку ЗСУ.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Арміяінформ

Нагору