Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Де вакцинувати дитину від ковіду?

У Бучанському районі діє три пункти, де щеплюють «дитячою» вакциною: у Білгородці, Вишневому та Макарові.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Міністерство охорони здоров’я України.

Зазначається, що за весь період пандемії на коронавірус в Україні захворіло понад 411 тис. дітей до 18 років. З них  тільки за останній тиждень – 2 тисячі хлопчиків і дівчаток.  Тож МОЗ звертає увагу на важливість вакцинального захисту дітей, особливо з хронічними хворобами, від важкого перебігу чи навіть смерті від COVID-19.

«Дитяча вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech, одна доза якої містить втричі менше активної речовини, ніж вакцина для людей 12+, вже доступна в Україні. Інтервал введення між першою та другою дозою становить мінімум 21 день».

В Україні діє низка пунктів, де дітей можна щепити «дитячою вакциною». Їх адреси загалом по Україні можна переглянути за посиланням.

Зокрема, у Бучанському районі діє три пункти дитячої вакцинації:

У Білгородці: КНП “ЦПМСД Білогородської сільської ради” с. Білогородка, мобільний ЦВН (5 тип). Працює з понеділка по п’ятницю, з  09.00 до 17.00, телефон для запису –  044-298-00-68.

У Вишневому:  КНП “Вишнівська міська лікарня” вул. Європейська, 43, працює з понеділка по п’ятницю, з  09.00 до 12.00, телефон для запису – 067-600-29-48.

У Макарові: КНП “Макарівська БЛІЛ” МСР вул. Хмельницького Богдана, 62-А, працює з понеділка по п’ятницю, з  09.00 до 15.00, телефон для запису – 099-418-82-64

«Щоб захистити дітей 5-11 років від COVID-19, необхідно взяти із собою на вакцинацію свідоцтво про народження дитини та посвідчення особи одного із батьків або опікуна. Підписана декларація з сімейним лікарем не є обов’язковою», – зазначають у МОЗ.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що четвертого травня у Бучі відбудеться День донора.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Укрінформ

Нагору