Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

«Бучанські монети» виготовляють з російських гільз

Лідерам світу, щоб усі пам’ятали про страшні злочини рашистів у Бучі, вручають пам’ятні «Бучанські монети», виготовлені з переплавлених російських гільз двома бучанцями – Дмитром Воронцем та Владом Кушніром.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Бучанську міську  раду.

Зазначається, що «Бучанські монети»  створюють жителі міста Дмитро Воронець та Влад Кушнір, які впродовж всієї окупації залишалися в Бучі. Світові лідери отримують монети, аби увесь світ пам’ятав про ті страшні злочини, які коїли  в Бучі російські окупанти, і які вони продовжують чинити досі в  Україні.

«Цей проєкт ми розпочали, тому що люди почали забувати, що відбувалось в Бучі», — каже Дмитро Воронець.

Об’єкти, зображені на пам’ятних монетах, найкрасномовніше говорять про те, що відбувалось у Бучі під час російської окупації Бучі.

«Це Церква Святого Апостола Андрія – як символ пам’яті невинних жертв, які були нашими сусідами і були поховані на задньому дворі церкви; Велосипед – як символ безглуздої жорстокості, коли людину вбили по дорозі додому; Дерево – як символ нового життя, символ надії і віри в те, що все було не марно, що життя стане кращим і в майбутньому люди в усьому світі житимуть без насильства», – йдеться у повідомленні.

На виготовлення кожної з монет іде приблизно два тижні.

Нагадаємо, як повідомляв Інформатор БІГ, 30 серпня в Бучі, презентували сувеніри у межах проєкту «Бучанська монета».

Раніше  Інформатор БІГ розповідав, що екс-президенти Парламентської асамблеї ОБСЄ побували у Бучі

Також Інформатор БІГ повідомляв, що постійні представники Литви, Латвії, Польщі, Естонії, Ісландії та Канади при ЮНЕСКО відвідали Ірпінь та Бучу, щоб на власні очі побачити наслідки російської агресії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору