Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Чергова нічна атака: ворожі ракети знищені

Повітряна тривога вночі на Київщині тривала майже 4 години. Ворожі безпілотними знищені, однак у Києві і області постраждали кілька будівель

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА та з посиланням на Київську міську військову адміністрацію.

Зазначається, що за останній тиждень ворог вчетверте атакував українські міста, для столиці і  Київщини це третій удар.

“За оперативною інформацією, внаслідок атаки на території однієї з громад пошкоджено нежитлові споруди. На щастя, жертв та постраждалих немає. Цієї ночі на Київщині, як і під час попередніх атак росіян, активно працювала ППО”, – зауважив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

У Києві повітряна тривога тривала понад 3,5 години. І, як зауважують у КМВА, це була найщільніша інтенсивність ударів з початку цього року. Ворог завдав комплексного повітряного удару по столиці  із застосованням баражуючих бєприприпасів типу «Shahed» та ракет, ймовірно балістичного типу. Втім,  тип застосованих ракет фахівці  визначать остаточно лише після експертизи залишків. За попередньою інформацією, в повітряному просторі Києва силами нашої ППО усі ворожі ракети та БПЛА були знищені.

«В результаті збиття ворожих повітряних об’єктів в Шевченківському, Печерському та Подільському районі столиці на різних вулицях навколо десятка будинків упали уламки. Внаслідок падіння уламків частково пошкоджені припарковані автомобілі (кількість уточнюється) та дорожнє покриття. Інформації по потерпілим громадянам не має. Решта уточнюється», – розповів начальник Сергій Попко.

Загалом по Україні цієї ночі окупанти застосували до 24 ударних дронів «Shahed-136/131». Наші захисники  знищили 18 ударних БпЛА. “Бойова робота велась у північних, центральних та південних областях України Застосовано зенітне ракетне озброєння, авіацію та мобільні вогневі групи у зонах відповідальності повітряних командувань “Південь” та “Центр”, – зазначається у повідомленні Повітряних сил ЗСУ.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у ніч на 3 травня російські загарбники знову атакували Україну  дронами. Із 26 «Shahed-136/131» наші захисники збили 21 ударний БпЛА, над Києвом і пристоличним простором знищено усі повітряні цілі ворога.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Мілітарний

Нагору