Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На території Макарівської громади знайдено протитанкову міну

Сьогодні поблизу населеного пункту Липівка Макарівської громади було виявлено протитанкову міну типу ТМ-62м.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Макарівського селищного голову Вадима Токаря.

Зазначається, що вибуховий пристрій знайшли представники неурядової організації HALLO Trust, яка проводить на території Макарівської громади гуманітарне розмінування.

«Цей вибуховий пристрій було знешкоджено», – йдеться у повідомленні.

І представники органів влади, і рятувальники, і правоохоронці постійно закликають усіх бути уважними і обережними. Адже нині, коли після воєнних дій земля просто «начинена» вибухівкою, яка залишилась випадково, а також яка спеціально була закладена окупантами, потрібно особливо ретельно дотримуватись правил протимінної безпеки.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що багатоцільову ворожу ракету виявив житель села Наливайківка Бучанського району поблизу свого городу.

Також Інформатор БІГ розповідав про те, що нерозірвані фугасні снаряди, стволи від САУ та сотні елементів російської амуніції знайшли на сміттєзвалищі у Бучі.

А протипіхотна міна МОН-50, яку знайшли діти поблизу дороги між Макаровим та Гавронщиною, була в бойовому положенні з розтяжкою.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото надане керівником Макарівського відділу ДСНС

Нагору