Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Над Київщиною знищено 35 ворожих безпілотників

Цієї ночі знову ворог знову атакував столицю дронами з різних напрямків. Наші захисники виявили і знищили над Київщиною  35 ворожих дронів – стовідсоткове влучання у “мопеди”.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Київську міську військову адміністрацію.

За словами начальника КМВА Сергія Попка, щільність повітряних атак Києва зростає – це вже четверта за перші 8 днів травня.  У ніч на 8 травня іранські баражуючі боєприпаси «Shahed» атакували Київ з різних напрямків. Повітряна тривога тривала понад 3,5 години.

Противник атакував Київщину ударними дронами іранського виробництва «Shahed-136/131». Було застосовано 35 ударних БпЛА, які атакували з північного напрямку – аеродром Сеща (Брянська область). Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряне командування “Центр” Повітряних Сил, у взаємодії з складовими Сил оборони України, знищено усі тридцять п’ять «Shahed-136/131»”,, – зазначається у повідомленні Повітряних сил ЗСУ.

Нічне влучання у багатоповерхівку у Святошинському районі

«40 повідомлень про проліт БпЛА на лінію «102» ми отримали цієї ночі від громадян. Внаслідок ворожої атаки сталось займання трав’яного настилу в одному із районів області. Поліцейські Київщини та ДСНС  відреагували миттєво», – зазначив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов..

У повітряному просторі Києва було виявлено і знищено понад 30 ворожих дронів.

Внаслідок повітряної атаки на столицю, зафіксовано кілька пошкоджень у Святошинському та Солом’янському районах, є поранені.

“У Святошинському районі столиці:  ймовірно, через падіння уламків пошкоджено 7 авто і ще 1 авто горіло;  зафіксовано падіння уламків на житловий будинок, пошкоджені вікна, фасади; є падіння уламків на проїжджу частину; травмовано 5 осіб, їм надана медична допомога; В Солом’янському районі пошкоджено резервуар (5 т) з витоком дизельного палива ( без загоряння). На стоянці пошкоджено 15 вантажних та 5 легкових авто. Також, ймовірно через уламки, було пошкоджено газову трубу високого тиску з наступним горінням газового факелу, газ перекрито, пожежу ліквідовано”, – розповідає  Сергій Попко.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у ніч з 6 на 7 травня на Київщині тричі поспіль лунали сирени повітряних тривог з рекордно малим інтервалом. Під час останньої з них над столицею збито ворожий безпілотник.

Також Інформатор БІГ розповідав про те, щощо Повітряні сили ЗСУ вперше збили російську балістичну ракету «Кинджал» за допомогою системи «Patriot».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору