Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На заплаві річки Ірпінь сапери вилучили п’ять протитранспортних мін

За перший тиждень травня до служби розмінування КП «Муніципальна варта» надійшло 7 звернень громадян. Наприкінці тижня на заплаві річки Ірпінь поблизу Романівки сапери вилучили п’ять протитранспортних мін.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що з початку бойових дій у регіоні сапери «Муніципальної варти» відпрацювали понад 460 тривожних викликів.

«Сапери служби розмінування КП «Муніципальна варта» Ірпінської міської ради продовжують розмінування та очищення території Ірпінської міської територіальної громади від вибухонебезпечних предметів», – йдеться у повідомленні.

Ірпінська міська рада закликає бути обережними у разі виявлення вибухонебезпечного чи підозрілого предмету. В жодному разі не треба його чіпати. Варто відійти на безпечну відстань та негайно зателефонувати до відповідних служб.

Корисні контакти:

101 – ДСНС;

102 – поліція;

(073) 070-05-57, (068) 379-92-27, (04597) 60-400 (Telegram/Viber/WhatsApp/Signal) – цілодобова «гаряча лінія» КП «Муніципальна варта» для жителів  Ірпінської громади (Ірпінь, Михайлівка-Рубежівка, Забуччя, Козинці, Діброва).

Вибухонебезпечні предмети люди знаходять у найнесподіваніших місцях.

Так, раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що багатоцільову ворожу ракету виявив житель села Наливайківка Бучанського району поблизу свого городу.

Також Інформатор БІГ розповідав про те, що нерозірвані фугасні снаряди, стволи від САУ та сотні елементів російської амуніції знайшли на сміттєзвалищі у Бучі.

А протипіхотна міна МОН-50, яку знайшли діти поблизу дороги між Макаровим та Гавронщиною, була в бойовому положенні з розтяжкою.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Ірпінська міська рада

Нагору