Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Понад 280 людей досі вважаються зниклими безвісти після деокупації Київщини

Навіть через рік після деокупації Київщини не всіх загиблих ідентифіковано. Досі залишається невпізнаним 191 тіло. Зниклими безвісти вважається 281 особа.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Укрінформ.

Начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов в інтерв’ю інформаційному агентству розповів, що на Київщині встановлено 15 місць масового захоронення людей, що загинули під час окупації населених пунктів області. Також знайдено три місця катування.

“Із моменту деокупації вже знайдено 1374 тіла наших співвітчизників. За даними експертів, 717 людей вбито з вогнепальної зброї. На жаль, дотепер залишається невпізнаним 191 тіло. Зниклими безвісти вважається 281 особа”, — повідомив цифри сумної статистики Андрій Нєбитов.

За його словами, наразі правоохоронцям вистачає людського і технічного ресурсів для того, щоб проводити ідентифікацію тіл загиблих.

Так, після отримання інформації щодо виявлення тіла на місце виїжджають спочатку вибухотехніки і кінолог, аби обстежити територію щодо наявності вибухівки чи можливого замінування тіла. Потім до роботи стає слідчо-оперативна група, а також пересувна криміналістична лабораторія. А далі долучаються криміналісти, які роблять опис одягу, предметів, що знаходяться при загиблому. Правоохоронці передовсім за цими ознаками намагаються встановити особу.

“Далі в обов’язковому порядку працюють судово-медичні експерти – на підставі постанови слідчого вони проводять відбір ДНК, яку поміщають до відповідної бази даних. Потім імовірні родичі надають свій ДНК-профіль, і починається порівняльна експертиза”, — зауважив Андрій Нєбитов.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що на думку українців, бої під Києвом стали найвизначнішою подією російсько-української війни. Зокрема, бої за Київщину в Ірпені, Гостомелі й Бучі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Укрінформ

Нагору