Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Активно відбудовують Ірпінський ліцей №3

За кошти UNICEF  відбудовують пошкоджений під час бойових дій ліцей №3 в Ірпені, аби першого вересня навчальний заклад уже прийняв учнів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що роботи фінансуються Дитячим фондом ООН – UNICEF, який виділив 4,8 мільйонів євро на цей проєкт.

Нагадаємо, Ірпінський ліцей №3 – один із найбільших закладів загальної середньої освіти громади, під час бойових дій внаслідок бойових дій  був зруйнований на 75%.

Зарубіжні партнери підставили плече, і нині завдяки фінансовій підтримці UNICEF повним ходом ідуть роботи.

«Станом на сьогодні в Ірпінському ліцеї №3 виконано:  Фасадне утеплення – 50%;  Утеплення покрівлі – 70%;  Заливка підлоги – 95%;  Улаштування чистової (фінішної) штукатурки – 70%;  Утеплення та гідроізоляція фундаменту будівлі – 50%;  Встановлення вікон – 25%; Розведення електрики – 90% (крім харчоблоку);  Розведення вентиляції – 50%;  Розведення гідротехнічних комунікацій – 80% (все крім санвузлів)», – йдеться у повідомленні.

Як розповідав Інформатор БІГ, що внаслідок обстрілів російською армією у ліцеї сталася пожежа, в результаті якої зруйновано всю покрівлю, зовнішні та внутрішні стіни 2-го та 3-го поверхів, пошкоджені майже всі вікна та двері. За словами директора ліцею Станіслава Федорова, по будівлі було  було майже 40 прильотів від артилерії.

Це був найбільш дороговартісний у відновленні заклад – збитків завдано на суму близько 14 млн євро.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що директор ліцею  Станіслав Федоров завдячує також волонтерським організаціям і всім мешканцям міста, хто після деокупації Ірпеня прийшов до ліцею та почав допомагати прибирати наслідки обстрілів та бомбардувань.

Також Інформатор БІГ розповідав, що нині в Гостомелі немає жодного діючого дитсадка, тож обласна влада активно залучає міжнародних партнерів до комплексної відбудови дошкільних закладів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору