Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

За підтримки уряду Франції в Гостомелі реконструюють військове містечко

Французька компанія в Гостомелі реалізовує проєкт із реконструкції майже вщент зруйнованого військового містечка  за принципами економіки замкненого циклу.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко зазначив, що продовжується розвиток  співпрацю між Україною та Францією не лише на міждержавному, але і на регіональному рівні.

«Зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Етьєном де Понсеном. Подякував за підтримку та допомогу Франції нашій країні з перших днів повномасштабного вторгнення росії. Обговорили з паном Етьєном де Понсеном питання щодо продовження проєктів із відновлення пошкоджених об’єктів. Наразі за підтримки Уряду Франції компанія Neo-Eco в Гостомелі вже реалізовує проєкт із реконструкції майже вщент зруйнованого військового містечка», – зазначив Руслан Кравченко.

Як пояснюють у КОВА, реконструкційні роботи ведуться за принципами економіки замкненого циклу, тобто спочатку демонтують конструкції, а матеріали, отримані після демонтажу, сортують та прямо на місці переробляють. Їх використовують аід час спорудження нового житла.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що за кошти UNICEF  відбудовують пошкоджений під час бойових дій ліцей №3 в Ірпені.

Також Інформатор БІГ розповідав, що нині в Гостомелі немає жодного діючого дитсадка, тож обласна влада активно залучає міжнародних партнерів до комплексної відбудови дошкільних закладів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору