Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На Київщині внаслідок війни з рф постраждало 128 дітей

В Україні 481 дитина загинула внаслідок збройної агресії рф. Ювенальні прокурори зауважують, що ця цифра не остаточна.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Офіс Генерального прокурора України.

Зазначається, що внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україні станом на ранок 15 травня, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, постраждали понад 1454 дитини. Сумна статистика: 481 дитина загинула та понад 973 отримали поранення.

У Київській області зафіксовано 128 постраждалих від війни дітей. Це третій показник по Україні. Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 459. “У Харківській – 277,  Херсонській – 97, Запорізькій – 90, Миколаївській – 89, Чернігівській – 70, Дніпропетровській – 69, Луганській – 66”, – зазначається у повідомленні.

І ці цифри не є остаточними. Триває робота з встановлення постраждалих дітей у місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

І, на жаль, останніми днями фіксуються нові випадки. Так, 14 травня через обстріл с. Приморське Запорізької області було поранено 6-річну дівчинку. У м. Курахове на Донеччині внаслідок обстрілу ворогом 17-річний хлопець також отримав поранення.

ДОВІДКА.  «Діти війни» – платформа, на яку можна повідомити та знайти всю інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни рф проти України.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що Київська ОВА закликає міжнародних партнерів до відбудови дитсадків у Гостомелі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: ЮНІСЕФ

Нагору