Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Народній депутатці Ользі Саладусі повідомили про підозру за незадекларовану нерухомість

САП та НАБУ повідомили про підозру народній депутатці Ользі Саладусі, яка не внесла до декларації за 2020 рік двоповерховий житловий недобуд вартістю майже 1,8 млн грн.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  з посиланням на Національне антикорупційне бюро України та з посиланням на Українську правду.

«Чинній народній депутатці України 19 травня 2023 року НАБУ і САП повідомили про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік. Кваліфікація: ч. 1 ст. 366-2 КК України. За даними слідства, народна обраниця не задекларувала розташований на належній їй земельній ділянці об’єкт нерухомості – недобудований будинок площею понад 167 кв. м під Києвом. Землю вона набула у власність у 2020 році, і про розташовану на ній недобудову в договорі купівлі-продажу, як виявилось, згадки не було», – йдеться у повідомленні НАБУ.

Щоправда, у цьому повідомленні прізвище народної депутатки не зазначається, однак, як, як зауважує Українська правда, «за даними джерел УП в антикорупційних органах, мова йде про Ольгу Саладуху зі «Слуги народу».

НАБУ зазначає, що йдеться не про випадковість. «За результатами перевірки е-декларації НАЗК звернуло увагу на цей факт, і нардепці була надана можливість усунути неточності. Проте навіть після цього народна обраниця вирішила не показувати об’єкт нерухомості — подала виправлену декларацію без відповідних даних. На підставі висновку НАЗК восени 2021 року НАБУ і САП почали розслідування. Вони здобули достатньо доказів того, що на момент придбання земельної ділянки будинок на ній вже був зведений», – зазначає НАБУ.

НАБУ оприлюднило схему недекларування майна

Ольга Саладуха також відреагувала на це. На своїй Facebook-сторінці вона запевнила, що не вчиняла жодних умисних дій, спрямованих на недостовірне декларування свого майна чи його приховування. А кошти разом з чоловіком вони заробили завдяки своїй спортивній кар’єрі.

“І бути не могло жодних мотивів приховувати законно придбане майно – до того ж недобудований будинок. Зараз уважно вивчаємо надані матеріали, щоб зробити детальніший висновок щодо усіх юридичних нюансів. Звичайно, розраховую на подальше об’єктивне вивчення всіх деталей справи задіяними інституціями”, – зазначила народна депутатка.

Розслідування розпочато за матеріалами НАЗК.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що невідомі створили фейковий канал у Telegram від імені депутата Київської обласної ради Вадима Геращенка.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з Facebook-сторінки Ольги Саладухи.

Нагору