Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Процентна ставка за кредитом впаде до 0%: нова ініціатива на Київщині

У межах державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» Київщина компенсує державним банкам виплату відсотків за кредитом, які мав би сплатити бізнес. У 2023 році на це з обласного бюджету спрямують 15 млн грн. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що учора, 18 травня, було підписано Спільну програму між Київською обласною військовою адміністрацією, Фондом розвитку підприємництва та уповноваженими банками.

«У заході взяли участь голова Київської ОВА Руслан Кравченко, виконавчий директор  Фонду розвитку підприємництва Андрій Гапон, директорка Департаменту економіки КОВА Наталія Погребна, керівники уповноважених банків. А саме: АТ Ощадбанк, АТ КБ Приватбанк, АТ ПУМБ, АТ Банк Кредит Дніпро, АБ УКРГАЗБАНК, АТ КБ Глобус, АТ АГРОПРОСПЕРІС БАНК, АТ КредитВестБанк, АТ ПроКредит Банк, АТ Укрексімбанк, АТ Кредобанк», – ідеться у повідомленні.

Йдеться про додаткове відшкодування суб’єктам мікро-, малого та середнього підприємництва Київської області частини відсотків за  державною програмю «Доступні кредити 5-7-9%».  Ця спільна програми буде реалізована у межах виконання Комплексної програми «Конкурентоспроможна Київщина» на 2022-2024 роки.

«Відповідно до спільної ініціативи Київщина компенсуватиме уповноваженим банкам виплату відсотків за кредитом, яку мав би сплатити бізнес, шляхом зниження розміру компенсаційної процентної ставки до 0% річних. Цьогоріч для такого відшкодування з обласного бюджету будуть виділені 15 млн грн. Це дасть змогу створити сприятливі умови для розвитку бізнесу та надати кредитну підтримку суб’єктам мікро-, малого та середнього бізнесу Київської області», – зауважив очільник Київської обладміністрації Руслан Кравченко.

Таким чином, взяти участь в ініціативі можуть підприємці Київської області, які у межах програми втілили інвестиційний проєкт, у якому під час воєнного стану було створено або збережено робочі місця.

Учасники підписання Спільної програми

«Для нас головним завданням є максимальна підтримка підприємців, тому ми дуже раді, що завдяки спільній програмі підприємці будуть звільнені від сплати процентів у надважкі часи, а вивільнені кошти будуть направлені на відбудову подальшого розвитку», – зазначив виконавчий директор Фонду розвитку підприємництва Андрій Гапон.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що державна допомога єВідновлення запрацювала на території Київщини.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з відкритих джерел

Нагору