Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Майже 27 млн грн держпідтримки виплачено аграріям Київщини

Урядова грантова програма з підтримки малого та середнього бізнесу, у межах якої аграрії Київської області отримали  26,872 млн грн державної підтримки, спрямована на розвиток садівництва, виноградництва, низки інших напрямків сільського господарства.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що загальна сума підтримки буде більшою. Адже окрім уже отриманих 26,872 млн грн., ще  17-ти господарствам Київської області  затверджено 67,293 млн грн на розвиток садівництва, ягідництва, виноградарства та теплиць.

І деталізується, що  для тих, хто розвиватиме садівництво,  затверджена допомога на суму 58,293 млн грн.,  і 9 млн грн. – на розвиток теплиць.

«В Управлінні агропромислового розвитку КОВА зазначили, що загальна площа заявників під закладення садів та теплиць складає 241,29 га, зокрема, по садах – 239,29 га та по теплицях – 2 га. Урядова грантова програма передбачає підтримку малого і середнього бізнесу. Серед її переваг – можливість для кожного охочого створити чи розвивати власний бізнес за напрямками «Своя справа», «Свій сад», «Своя теплиця», «Новий рівень», – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у межах державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» Київщина компенсує державним банкам виплату відсотків за кредитом, які мав би сплатити бізнес. У 2023 році на це з обласного бюджету спрямують 15 млн грн.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору