Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На беретному знаку – меч Сагайдачного: професійне свято морпіхів

Сьогодні, 23 травня, в Україні відзначається професійне свято військовослужбовців морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ.

Про повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на привітання морським піхотинцям Президента Володимира Зеленського та на привітання Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

«Підготовлені до дій на суші, з моря та з повітря українські морські піхотинці успішно виконують складні завдання. Мотивовані, сильні, відважні. Ворог потужно відчуває міць наших воїнів. Дякую, що бороните рідну землю! Завжди пам’ятатимемо героїв, які віддали життя заради майбутнього нашої держави. Слава морській піхоті України!», – зазначив Володимир Зеленський.

«Дякую українським морпіхам за професійність, стійкість та витривалість. Ви мужньо бороните нашу державу від російських окупантів, виконуючи найскладніші завдання на землі, на морі та у повітрі», – підкреслив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, звернувши увагу на те, що гасло морпіхів – «Вірні завжди».

 

День морської піхоти був започаткований 2014 року й у 2014-2017 роках свято відзначалося 16 листопада. А чинна дата святкування 23 травня встановлена від 2018 року Указом Президента України № 145/2018 «Про День морської піхоти України», – зауважує Арміяінформ.

«У цей день було покладено основу сучасної морської піхоти. Сучасні морські піхотинці успадкували найкращі бойові традиції своїх славних пращурів і сьогодні героїчно боронять Україну від російських загарбників. Не випадково на беретному знаку морської піхоти — меч Сагайдачного, одного з засновників морської піхоти, який воював з Москвою», – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, щоперший день повномасштабного вторгнення рф та бої в Мощуні стали подіями, які зруйнували плани росії до кінця.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з Telegram-каналу Володимира Зеленського

Нагору