Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Олена Зеленська показала правозахисниці Надії Мурад наслідки вторгнення рф у Бородянку

Перша леді Олена Зеленська та іракська правозахисниця, лауреатка Нобелівської премії миру Надія Мурад після візиту до Бородянки обговорили важливість документування злочинів рф в Україні для покарання російських злочинців.

Про повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на пост Олени Зеленської у соцмережі.

Зазанчається, що Надія Мурад приїхала в Україну на запрошення Олени Зеленської. аби на власні очі побачити руйнування, завдані російською агресією, а також і поділитися своїм колосальним досвідом адвокації жертв воєнних злочинів.

Олена Зеленська та Надія Мурад відвідали Бородянку. Також вони обговорили важливість документування цих злочинів для покарання російських злочинців.

«Надя сама пережила рабство й тортури ІДІЛу. Тепер правозахисниця побачила, що пережили та переживають українці через іншу державу-терориста. Побували в дитячому садочку «Буратіно», де жителі ховалися від російських авіанальотів. Подивилися, як у вже реконструйованому дитсадку «Казка» працівники ДСНС навчають 5–6-річних малюків мінної безпеки. «Казка» та «міни» – слова, які нібито не мають стояти поруч», – ідеться у повідомленні.

 

Також Олена Зеленська звернула увагу, що Україна є найзамінованішою країною світу після російської навали.

«Тож мусимо подбати про захист наших людей і від цієї підступної небезпеки, – зазначає перша леді.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що світові зірки одягнули вишиванки задля відновлення школи на Бучанщині.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору