Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

ВРП надала згоду на утримання під вартою Олексія Тандира

Сьогодні, 27 травня, за результатом розгляду подання заступника Генпрокурора Антона Войтенка,  Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою Олексія Тандира – судді Макарівського районного суду, який збив військового.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Вищу раду правосуддя (ВРП).

Зазначається, що подання від заступника Генерального прокурора Антона Войтенка до ВРП надійшло 26 травня 2023 року.

Олексія Тандира підозрюють у кримінальному правопорушенні, передбаченого частиною 3 статті 286-1 ККУ. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху, керуванні автівкою у нетверезому стані алкогольного сп’яніння, через що стався трагічний випадок. За зазначеною статтею передбачено позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років. десяти років.

«Також у поданні зазначається, що встановлені в ході досудового розслідування  обставини вчинення кримінального правопорушення, ступінь вираженості ризиків, що підозрюваній може переховуватися від органів досудового розслідування або суду; знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення; незаконно впливати на свідків, експерта у цьому ж кримінальному провадженні; перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином; вчинити інше кримінальне правопорушення, дають підстави вважати, що жодні інші, більш м’які запобіжні заходи, окрім тримання під вартою, не зможуть забезпечити досягнення мети їх застосування до Тандира О. В», –  йдеться у повідомленні.

 

Вища рада правосуддя зазначає, що бачить «наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, здійснювати незаконний вплив на свідків, експерта, перешкоджати іншим чином у кримінальному провадженні…».

Нагадаємо, в ніч на 26 травня на блокпосту на вʼїзді в Київ з боку Житомира сталася дорожньо-транспортна пригода: суддя збив військовослужбовця Нацгвардії, який загинув на місці від отриманих травм.

Учора, як повідомляв Інформатор БІГ у власному Telegram-каналі, за клопотанням прокуратури у судді Тандира примусово відібрали біологічні зразки. Наразі вони направлені експертам для дослідження. Результати мають надійти найближчим часом.

Яким буде розслідування і вирок? Звісно, хочеться щоб справедливими. А не так, як у нас досі траплялось.

Бо раніше Інформатор БІГ повідомляв, що судова система в Україні схожа на паралельну реальність. Адже кілька днів тому на хабарі впіймали голову верхівки українського судоустрою. Також оголосили вирок убивцям п’ятирічного Кирила Тлявова. А наступного дня чоловік, який вдягає мантію поборника права і закону, на смерть збив людину. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору