Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Від рук російських окупантів на Київщині загинуло 39 дітей 

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять дітей, які загинули в результаті збройної агресії росії проти України. Найбільше загиблих на Київщині хлопчиків і дівчаток – у Бучанській, Макарівській та  Бородянській громадах.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну на Київщині загинули 39 дітей.

«Всі випадки загибелі дітей задокументовані поліцією та направлені до відповідних структур. До всіх злочинів причетна країна-окупант та російська армія. І за всі ці воєнні злочини буде належна відповідальність», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Бучанській громаді під час окупації загинуло 10 дітей. У Бучанській міській раді назвали прізвища маленьких жителів громади, чиє життя обірвала країна-терорист:  Іван Мороз, Ігор Денчик, Катерина Шишкіна, Іван Іванов, Матвій та Клим Чікамарьови, Анна Міщенко, Владислав Магдик, Тимур Козирєв та Тимофій Козак.

«Нашій громаді ніколи не прийняти біль цієї втрати. Ми зробимо все, щоб кожен російський вбивця був знайдений та постав перед судом за цей злочин проти людства», – йдеться у повідомленні.

У Бучі сьогодні вшановують пам’ять, дітей які загинули внаслідок збройної агресії росії проти України під час поминальної панахиди біля пам’ятного знаку на місці масового поховання мирних бучанців.

 

У Макарівській громаді у лютому – березні 2022 р. було вбито 6 дітей. Найстаршому  з них –Денису, який проживав у Колонщині,  було 14 років.

Ірпінську громаду також не обійшло це горе.

«Біля Романівського мосту в березні 2022 року на моїх очах загинула сімʼя Перебийніс… Невинні діти Аліса і Микита та їхня мама Тетяна намагалися евакуюватися зеленим коридором, але росіяни відкрили мінометний обстріл по невинних людях. Це біль, який тепер назавжди з нами…», – розповів міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

«Сьогодні українські діти, на жаль, стають ціллю окупантів. Це злочин не лише проти гуманності, це злочин проти майбутнього всього світу. Світла пам‘ять загиблим. За цей злочин, як і за багато інших, агресор обов’язково понесе відповідальність. Діти повинні жити в мирі!», – зауважив Макарівський селищний голова Вадим Токар.

Голова КОВА Руслан Кравченко оприлюднив і інші цифри, що свідчать про агресію ворога щодо дітей. Зокрема, на Київщині : поранені 44 дитини. 9 із них – з Києва, які з батьками евакуювалися через Київщину та потрапили під обстріли.11 дітей отримали поранення вже після деокупації Київщини. Зокрема, в результаті ракетних обстрілів та атаки дронами.

«На жаль, під час активних бойових дій на Київщині сиротами стали 13 дітей із 8 сімей. Їх батьки загинули в результаті збройної агресії. Наразі дітьми опікуються родичі. З сім’ями опікунів та дітьми ми на постійному зв’язку, надаємо як психологічну, так і фінансову допомогу. Щоб подолати травми війни активно залучаємо їх до всіх дитячих заходів в області, організовуємо відпочинок за межами країни», – зазначив Руслан Кравченко.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у списку жертв російської агресії – щонайменше 500 наших дітей. 

Також  Інформатор БІГ повідомляв, що цьогоріч у Бучанському регіоні  через ворожі атаки, повітряні тривоги, трагедію, що сталась у Києві, більшість заходів до Дня захисту дітей довелося скасувати.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото Ліндсі Аддаріо – з відкритих джерел

Нагору