Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Підприємці Бучанського району стали лідерами Київщини в отриманні державних грантів

Уже 136 підприємців з деокупованих громад Київщини отримали мікрогранти на загальну суму понад 30 млн грн. З них понад 22 млн одержали підприємці Ірпінської, Бучанської, Гостомельської та Бородянської громад.

Понад 30 млн грн. – така сума державної фінансової грантової підтримки на відновлення та розвиток бізнесу. Підприємці, які працюють на деокупованих територіях Київської області.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Міністерство економіки України.

Перший віцепрем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко зазначала, що 15 громад Київщини постраждали внаслідок окупації рф і бойових дій, які відбувались там торік у лютому-березні.

«Ці території потребують особливої уваги і підтримки від держави, адже люди прагнуть повернутися додому, їм потрібне житло, робота, можливість реалізуватись. Саме тому ми нагадуємо, що підприємці, які працюють там, планують відновити зруйнований окупантами свій бізнес, розвивати його, або ж започаткувати новий, можуть скористатися урядовою грантовою програмою «Власна справа» та отримати до 250 тис грн фінансової підтримки. На сьогодні 136 підприємців з деокупованих громад Київської області вже отримали мікрогранти на загальну суму понад 30 млн грн»– підкреслила Юлія Свириденко.

Найбільше мікрогрантів взяли підприємці Бучанського району:

  • Ірпінської міської громади – 57 осіб на загальну суму 13 млн грн;
  • Бучанської міської громади – 17 осіб на 3,8 млн грн;
  • Гостомельської селищної громади – 13 осіб на 3,2 млн грн;
  • Бородянської селищної громади – 10 осіб на 2,1 млн грн.

У Мінекономіки звертають увагу, що отримані кошти підприємці спрямували на відновлення зруйнованих окупантами приміщень та розширення своєї справи.

«Зокрема, в Ірпені відбудували приватний дитячий садочок та за грантові кошти придбали для нього нові меблі, в Бородянці відновило роботу підприємство з виробництва екологічно чистого пакування, офіс якого був знищений російськими військами. Підприємець з Горенки спрямував грантові кошти на розвиток компанії, що займається обробкою профіля та виготовленням склопрозорих металопластикових конструкцій, які використовуються для відновлення вікон та дверей в житлових будинках, інший – відкрив СТО. В Гостомелі підприємець за кошти мікрогранту розширив бізнес з вивозу побутового сміття», – йдеться у повідомленні.

 ДОВІДКА. За грантовою програмою «Власна справа» діючі підприємці та люди без досвіду такої діяльності можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис грн. Ці гроші можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Для отримання мікрогранту треба подати заяву через портал Дія разом з бізнес-планом. Після перевірки кредитної історії та реєстраційних документів заявника, оцінки його бізнес-плану, відбудеться співбесіду з фахівцями Держслужби зайнятості, за  результатами якої ухвалюється рішення про надання чи відмову у наданні мікрогранту. Обов’язкова умова – створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту. Мікрогрант має бути повернутий державі у вигляді сплачених податків та зборів впродовж трьох років діяльності підприємства.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, як компанії можуть стати учасниками програми єВідновлення.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору