Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Де знайти укриття у Гостомелі

Нині у Гостомельській громаді діють кілька сховищ та укриттів, однак цього недостатньо для повноцінного створення людям безпечних умов під час повітряної тривоги.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Гостомельську селищну військову адміністрацію.

Зазначається, що сховища у Гостомельській громаді є за такими адресами:

  • Державна установа «Бучанська виправна колонія (№ 85)», № 164006, місткістю 1000 осіб, за адресою вул. Мирна. – лише для співробітників.
  • ПрАТ «Ветропак Гостомельський Склозавод», № 164004, місткістю 300 осіб, за адресою пл. Рекунова, 2. Сховище відкрито цілодобово, вхід через прохідну заводу.

Також є три найпростіші укриття для працівників та вихованців закладів освіти:

  • вул. Рекунова, 11А, місткістю 700 осіб, Ліцей № 1,
  • вул. Молодіжна, 9, місткістю 50 осіб, Початкова школа № 1,
  • вул. Кулішова, 1, місткістю 50 осіб, Освітній хаб.

У Гостомельській СВА розповідають, як можна поліпшити ситуацію.

«Гостомельською селищною військовою адміністрацією розроблено «Програму облаштування цокольних або підвальних приміщень житлового фонду та соціальних об’єктів на території Гостомельської селищної територіальної громади для використання їх, як найпростіші укриття на 2023-2024 роки» та «Програму цивільного захисту населення та заходів щодо запобігання виникненню і ліквідації можливих надзвичайних ситуацій та їх наслідків Гостомельської селищної територіальної громади на 2022-2023 роки» в яких передбачено нарощування захисних споруд шляхом облаштування підвальних приміщень, як найпростіші укриття та встановлення швидкоспоруджуваних укриттів», – йдеться у повідомленні.

Також у СВА деталізують, що нині триває  активна робота з реалізації цих програм.

Після цього рейду укриттями «Інформатору БІГ» писали багато повідомлень з проханням робити огляди й надалі. Тож, журналістки провели другу частину рейду, додавши до свого маршруту ще й  Гостомель.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у Бучі обікрали два укриття.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з відкритих джерел

Нагору