Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Серед загиблих від російської ракети у Львові – родина медійника

Сестра та мама журналіста «Варти» Володимира Садового – серед чотирьох загиблих внаслідок ворожої атаки на Львів. Сім’я іншого медійника встигла в укриття за кілька хвилин до «прильоту».

 Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Національну спілку журналістів України.

Зазначається, що вночі 6 липня внаслідок ракетного удару по Львову загинула родина львівського журналіста з медіа «Варта» Володимира Садового –  його мама Мирослава Садова та сестра Анастасія Сенів. Також Володимир Садовий внаслідок влучання ракети втратив житло.

 «Це трагедія для усіх нас, для кожного Львів’янина бо це вкотре нам підтвердило- немає нічого святого в ворога! Людське життя для них нічого не варте. А те, що ми живемо у Львові- не означає що ми живемо в безпеці бо війна тут і зараз. Війна не торкається сходу чи півдня України, вона торкається кожного з нас в рівній частці. Задумайтесь над тим, коли вчергове пролистаєте та проігноруєте збір для воїнів чи просто житимете так, наче Вас це не стосується. Ми маємо всі працювати зараз не для збагачення власної кишені, а задля того, аби перемогти ворога, покарати і щоб така біда ніколи більше не торкалася нашого міста і України в цілому», – зауважив  Ігор Зінкевичколега Володимира Садового, і оголосив збір для допомоги постраждалому медійнику.

 Ще один журналіст  – політичний оглядач «Главкома» Павло Вуєць та його дружина – також медійниця – Наталія Сокирчук, та син майже дивом врятувалися, вийшовши з будинку буквально за кілька хвилин до влучання ракети і спустившись у сховище.

 «Будинок, у якому під час війни мешкало подружжя, розташований у Львові на вулиці Стрийській. Саме туди влучили окупанти у ніч на 6 липня. Журналіст Павло Вуєць, його дружина та син, учень молодшої школи, вийшли з квартири за кілька хвилин до удару російської ракети. Вчасне рішення спуститися у бомбосховище врятувало їм життя», – зазначають у НСЖУ.

А ось помешкання родини та автівка, яка була  припаркована поруч із будинком – знищені.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко висловив слова підтримки і солідарності журналістській родині.

«Тепер у колег немає ні житла, яке вони знімали у Львові, переїхавши через вторгнення з Києва, ні автомобіля. Зате живі! Від ранку я на контакті з головним редактором видання “Главком” Миколою Підвезяним, де працює Павло Вуєць. НСЖУ надасть матеріальну підтримку нашим колегам. Про сьогоднішній черговий воєнний злочин росії – свідому атаку цивільних, внаслідок якої постраждало журналістське подружжя, НСЖУ поінформує наших міжнародних партнерів. Вимагаємо трибуналу над росією за воєнні злочини!», – наголосив Сергій Томіленко.

«Рішуче засуджую невибіркову атаку росії, яка завдала удару по цивільному населенню у Львові», – зауважила Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у Львові було зачинено 10 укриттів: поліція Львівщини відкрила кримінальну справу за залишення людей у небезпеці.

Також Інформатор БІГ розповідав, що у ніч на 6 липня ворог здійснив найбільшу з початку повномасштабного вторгнення атаку на цивільну інфраструктуру Львова.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з Telegram-каналу НСЖУ

Нагору