Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Києві запровадили єдиний номер для всіх надзвичайних ситуацій – 112

До комунікаційного центру 112 у столиці уже надходять дзвінки від громадян,  операторів обробляють вхідну інформацію та скеровують для реагування у відповідні підрозділи.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Національну поліцію України.

Зазначається, що МВС повноцінно впровадило службу  112, яка поки що діє у Києві.

112 – єдиний номер для виклику усіх екстрених служб.

У відомстві розповідають, що оператори можуть прийняти як голосовий, так і відео дзвінок, що важливо для людей, які мають проблеми зі слухом.

«Важливо, що працюють оператори, які володіють жестовою мовою, які можуть спілкуватися із заявниками через відеодзвінок. Для цього необхідно відправити смс-повідомлення на номер 112 і очікувати посилання на з’єднання», – йдеться у повідомленні.

В МВС зауважують, що наступним кроком буде масштабування служби 112: її спочатку впровадять  у містах-мільйонниках, а далі поширять дію єдиного номера для всіх надзвичайних ситуацій на всю територію України.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що сьогодні стався збій у роботі телефонної лінії «102», на яку всі могли звернутися до поліції.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору