Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Куди поскаржитись на непрацююче укриття в Ірпені

В Ірпінській міськраді наголосили, що всі укриття мають бути відкритими цілодобово, і розповіли, куди звертатися людям, якщо вони помітять зачинене сховище.

 Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Ірпінську міську раду.

 Зазначається, що  доступ жителів Ірпінської громади до укриттів має бути абсолютно безперешкодним цілодобово.

 Загалом в Ірпінській громаді на обліку занходиться 46 захисних споруд, у яких де можна сховатися під час повітряної тривоги. Серед них – це 11 протирадіаційних укриттів, 3 сховища, 32 найпростіших укриттів та 8 паркінгів.

Куди звертатися, якщо укриття закрите:

  • 102 (поліція);
  • (04597) 60-400, (073) 070-05-57, (068) 379-92-27 (Муніципальна варта Ірпеня);
  • (04597) 61-362 (відділ з питань надзвичайних ситуацій, оборонної та мобілізаційної роботи).

 Також в Ірпінській міській раді звернули увагу на розпорядження Ірпінського міського голови №102 від 29 червня цього року.

«Воно зобов’язує власників облікованих захисних споруд та підвальних приміщень привести їх у готовність до використання, доукомплектувати необхідним майном, забезпечити освітленням (у тому числі резервним джерелом електропостачання) та безкоштовним інтернетом», – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, де сховатися від ворожої атаки під час повітряної тривоги: на картах Бучі та Ірпеня позначено укриття. А також інформував, де знайти укриття у Гостомелі. Нагадаємо, журналістки Інформатора БІГ провели рейди укриттями.

Також Інформатор БІГ  розповідав, що у бучанському мікрорайоні Склозавод невідомі зловмисники зрізали кабелі та познімали розетки у двох укриттях, які були повністю облаштовані.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору