Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

“Межигір’ю” присвоєно статус пам’ятки державного значення

Верховна Рада України прийняла  Закон №9354 про створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я».

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Верховну Раду України.

Зазначається, що прийнятим документом передбачається створити на території сусіднього Вишгородського району парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я». Окрім того, планується створення у сфері управління Мінзахисту довкілля та природних ресурсів України спеціальної адміністрації парку-пам’ятки.

“Прийняття Закону сприятиме охороні та використанню в естетичних, природоохоронних та оздоровчих цілях визначних та цінних зразків паркового будівництва на території урядової резиденції «Межигір’я»,- йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у Ведмежому притулку «Біла скеля», що в селі Чубинське Бориспільського району, нині мешкає четверо ведмедів, які були скалічені у цирках та приватних звіринцях.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору