Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Макарівщині відбудовують 10 приватних будинків

У межах обласної програми з відбудови приватного житла у Макарівській громаді  розпочалося будівництво ще пʼяти приватних будинків для жителів громади, які втратили єдине житло під час бойових дій.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Telegram-канал голови Макарівської селищної ради Вадима Токаря.

Зазначається, що будинки зводять на місці тих, які були знищені  торік у березні. , наразі в громаді будується 10 таких будинків.

«За обласною програмою, на кожному обʼєкті, передбачається, окрім зведення будинку, облаштування мережі електропостачання, водопроводу, каналізації, газопостачання, а також укомплектування меблями та внутрішнім устаткуванням», – йдеться у повідомленні.

Вадим Токар розповів, що перші 5 будинків у межах програми почали будувати ще у червні – у Калинівці, Липівці, Макарові, Рожеві та Ситняках розпочали відбудову п’яти ущент зруйнованих будинків. Там уже  зводяться стіни.

Тепер же він повідомив про відбудову ще п’яти будинків.

Нагадаємо, що програмою передбачене будівництво нових осель для осіб, які проживають на деокупованих територіях Київщини та втратили єдине житло і є представниками таких категорій:  сімʼї загиблих та/або поранених внаслідок збройної агресії російської федерації учасників бойових дій;  багатодітні сімʼї;  сімʼї з дітьми та вагітними жінками; осіб пенсійного віку та людей з інвалідністю, а також осіб, які втратили працездатність.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що пошкоджений  росіянами житловий будинок по вулиці Водопровідній у Бучі відновили коштом місцевого та обласного бюджетів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору