Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

«Хтось брав готівкою, хтось – криптовалютою»: в областях України звільняють «воєнкомів».  

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, або «військкомати» отримають нових керівників – військових, які пройшли фронт або які з об’єктивних причин не можуть бути в окопах.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Офіс Президента України.

Володимир Зеленський розповів, що таке рішення прийняте за результатами сьогоднішнього спеціального засідання РНБО, на якому ключовим питанням розглядалися результати перевірки «військкоматів».

Спочатку про ситуацію доповіли керівники ДБР, СБУ, МВС, а також Генеральний прокурор, НАЗК, НАБУ.

«Загалом уже 112 кримінальних проваджень щодо посадовців «військкоматів», 33 підозри. Обласні «воєнкоми», міські, районні, працівники ВЛК, інші посадові особи… Зловживання в різних областях: Донецькій, Полтавській, Вінницькій, Одеській, Київській, Львівській… Хтось брав готівкою, хтось – криптовалютою. Хіба що в цьому різниця – цинізм усюди однаковий. Наші рішення такі. Звільняємо всіх обласних «воєнкомів». Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна та чому цинізм і хабарництво під час війни – це державна зрада», – зауважив Президент України.

Також Володимир Зеленський розповів, що до керівництва ТЦК мають прийти військові,  які пройшли фронт або які не можуть нині воювати через те, що втратили здоровʼя, залишились без кінцівок, але зберегли свою гідність і не мають цинізму.

 

«Їм можна довірити цю систему комплектування. Реалізувати це рішення повинен Головком Залужний. Перед призначенням нових керівників ТЦК перевірятиме Служба безпеки України. Кожен «воєнком», щодо якого є кримінальне провадження, нестиме відповідальність. Цілком справедливу. Повну», – підкреслив Володимир Зеленський.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у зоні бойових дій тестують новий український безпілотник.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору