Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Працівники ДСНС провели моніторинг природних екосистем БІГ-регіону

Фахівці провели моніторинг екосистем з повітря у Бучанському районі, внаслідок якого було виявлено кілька правопорушень.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на допис головного управління ДСНС України у Київській області у Facebook.

В одному з селищ Бучанщини рятувальниками було проведено моніторинг екосистем, щоб своєчасно попередити загоряння. Фахівці запустили у повітря безпілотник, завдяки якому вдалося обстежити залягання торфовищ, лісові масиви Бучанського району, а також сільгоспугіддя та відкриті території. Завдяки такому методу можна попередити загоряння, адже безпілотник облітає великі площі, через що задіююься мінімальна кількість сил та засобів.

В одному з селищ Бучанщини рятувальниками було проведено моніторинг екосистем

В результаті моніторингу було виявлено кілька випадків правопорушень. Завдяки цьому було попереджено масштабні надзвичайні ситуації. Працівники ДСНС також провели профілактивні бесіди з мешканцями селища, роздали листівки та пояснили, що що підпали небезпечні не тільки для природи, тварин, а й для здоров’я людей і їхнього майна.

Люди цікавляться інформацією, що розміщена на листівках

Раніше “Інформатор БІГ” розповідав що на Київщині за вихідні сталося 80 пожеж в екосистемах.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Олександра Ломачук

Нагору