Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Був похований під номером 198: в Ірпені перепоховають захисника Спартака Яркіна

47-річного Спартака Яркіна, який з перших днів російського вторгнення в Ірпінь став до лав добровольців, російські солдати убили торік 4 березня.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Facebook-групу Ірпінь Daily.

Зазначається, що Спартак Яркін брав участь в облаштуванні лінії оборони міста, був одним із захисників на незламному блокпосту біля ТРЦ «Жираф».

“Саме там 4-го березня пострілом в груди його вбив один із російських снайперів. Майже рік рідні не знали, що трапилося з чоловіком. Він був похованим під номером 198 у секторі невідомих на міському цвинтарі Бучі”, – йдеться у повідомленні.

І лише через кілька місяців,  коли було проведено ДНК-експертизу, вдалося встановити особу загиблого захисника.

Тож. рідні нарешті зможуть поховати Спартака Яркіна з усіма належними почестями. Він знайде спочинок в Ірпені на «Алеї Слави».

“Героя посмертно нагороджено медаллю «За оборону рідної держави», відзнакою «Орден добровольця». А з липня цього року – рішенням Ірпінської міської ради – йому присвоїли і звання «Почесний громадянин Ірпеня», – зазначається у повідомленні.

Вічна пам’ять і шана захисникові!

Щирі співчуття рідним!

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що три захисники із Бучанської громади удостоєні високих нагород. Два з них – посмертно.

Також Інформатор БІГ повідомляв про те, що чотири меморіальні дошки загиблим Героям відкрили у Бучі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору