Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Бучанка здобула срібло у чемпіонаті Європи зі швидких шахів

Шахістка з Бучі Дар‘я Кравчук здобула срібну медаль зі швидких шахів у чемпіонаті Європи, який відбувся у Словенії.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Telegram-канал Бучанської міської ради

Зазначається, що у турнірі з рапіду та бліцу взяли участь шахісти різних вікових категорій.

Серед українських спортсменів  учасниками чемпіонату стали 73 шахісти, у складі команди була і бучанка Дар‘я Кравчук, яка представляла Київщину.

«Дівчинка змагалася у категорії до 8 років і показала блискучий результат. Зі швидких шахів здобула срібло, набравши 7 очок із 9 можливих. А також посіла 4-е місце у командному чемпіонаті Європи з рапіду (із суперницями, на 2 роки старшими), набравши 4 із 7 очок», – йдеться у повідомленні.

За словами мами Дар’ї, Аліни Кравчук, турнір був досить потужним.

Радість перемоги

«У змаганнях брало участь багато дітей із різних країн. Дар’я одна представляла всю Київську область. Всі шахісти – молодці, старанно виборювали перемогу, активно підтримуючи один одного», – зазначила Аліна Кравчук.

Змагання були результативними для представників України. Шахісти вибороли дев’ять медалей, із них три – золоті, а також вісім у бліці, де також здобули одну золоту медаль.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що змагання «Warsaw Cup 2023», які відбулися у  Польщі, стали переможними для бучанської спортсменки Єви Кароль у турнірі з тхеквондо

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору