Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Сесія Київської облради: підтримали військових та внесли зміни до обласних програм

Понад 70 питань розглянули депутати Київщини на позачерговій 21-ій сесії Київської обласної ради VIII скликання.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Київську обласну раду.

Зазначається , що більшість питань стосувалась відновлення критичної інфраструктури та відбудови житла. У цьому напрямку – було прийнято зміни до обласних Програм 2023 року. Йдеться про відбудову житлових багатоповерхівок у Київській області; «Нова оселя»; відновлення приватних будинків, зруйнованих внаслідок бойових дій на території Київської області на 2022-2024 роки; будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів інфраструктури Київщини на 2021-2023 роки.

Депутати облради підтримали і зміни до Київської обласної цільової Програми «Турбота» на 2021-2023 роки,  передбачивши підтримку ветеранів та діяльності Київського обласного центру допомоги захисникам України. Також передбачили 5 млн грн для фінансування стоматологічних послуг для військовослужбовців та ветеранів війни.

Прийнято низку рішень і щодо медичної галузі. Це, зокрема, зміни до обласної Програми «Здоров’я Київщини», та додаткове виділення 3 млн грн для КНП КОР «Київська обласна клінічна лікарня» на закупівлю виробів медичного призначення для лікування гострого інфаркту міокарда жителям Київщини.

Також затвердили Програму комплексного відновлення території Київщини на 2023-2027 роки.

“Серед інших питань, розглянутих у сесійній залі, – припинення повноважень депутатів Київської обласної ради політичної партії «Опозиційна платформа – за життя». Рішення прийняте задля зміцнення Української державності та захисту національних інтересів. Також депутати вирішили звернутись до Міністра освіти і науки України щодо недоцільності виокремлення фахових коледжів зі структури закладів вищої освіти та передачі їх до комунальної власності”, йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що на засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад говорили і про відбудову Бучанщини.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору