Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Відсьогодні не можна рибалити на зимувальних ямах

З 1 листопада  вступає у дію осінньо-зимова заборона на вилов риби у зимувальних ямах.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ  з посиланням на Державне агентство розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.

Зазначається, що заборона триватиме до початку нерестового періоду.

“Риболовля у цей період дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками та жерлицями всіх видів з криги та, у разі відсутності льодового покриву, нахлистовими, донними, поплавковими вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади, загальна кількість гачків на яких не повинна перевищувати 7 одиниць на одного рибалку”, – йдеться у повідомленні.

Також фахівці звертають увагу на те, що в осінньо-зимовий період, який триває від льодоставу до скресання льоду, заборонено користуватися знаряддями лову з гачками, відстань у яких від цівки до кінчика жала перевищує 10 міліметрів.

“За недотримання зазначених норм передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків”, – зауважує Держрибагентство.

Київське обласне  управління Держрибагентства видало  наказ, у якому визначено переліки та межі зимувальних ям, де вилов риби заборонено.

Раніше  Інформатор БІГ повідомляв про те, що наймолодших бучанців запрошують на безкоштовний сеанс кінотерапії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору