Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Київщина поглиблює співпрацю з Хорватією

Питання розмінування та гуманітарної політики обговорили під час зустрічі начальник КОВА Руслан Кравченко та Посол Хорватії в Україні Аніца Джаміч.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що питання, які обговорювалися, стосувалися поглиблення співпраці.

Одне з питань – розмінування.

“Сторони обговорили роботу з відновлення Київщини. Руслан Кравченко підкреслив, що питання повноцінної та ефективної відбудови нерозривно пов’язане з гуманітарним розмінуванням на території Київської області. За оцінками фахівців, першочергового розмінування на Київщині потребують понад 10 тис. га земель сільськогосподарського призначення. Вирішення цього питання потребує комплексного підходу. Ще одне важливе питання – навчання населення ризиків, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами”, – йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі йшлося і про проблеми медицини та підтримки підростаючого покоління.  Зокрема – щодо надання медичного обладнання для закладів Київщини, серед яких Ворзельський центр ментального здоров’я і Боярська дитяча лікарня.

Також сторони розглянули можливість відправлення дітей Київщини до Хорватії на оздоровлення та відпочинок.

Раніше  Інформатор БІГ повідомляв, що КП “Бучатранссервіс” отримало два автобуси з міста-побратима Бергіш-Гладбах.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору