Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Фольклорний гурт “Рідні наспіви” переміг у Всеукраїнському конкурсі

Перше місце на ХІV Всеукраїнському фестивалі-конкурсі аматорської творчості “Пісенні візерунки” здобув фольклорний гурт народного хору “Рідні наспіви” з Ірпінської громади.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що цей колектив діє при Михайлівсько-Рубежівському сільському будинку культури Ірпінської міської ради.

“Художній керівник колективу – Олена Цимбал та акомпоніатор- Костянтин Вовк відзначені подяками за вагомий внесок у збереження і розвиток національної культури”, – йдеться у повідомленні.

Радість творчості

Звісно, учасникам колективу приємно отримувати вітання у своє творче свято: адже сьогодні, 9 листопада, в Україні відзначають Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва.

ДОВІДКА. Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного  мистецтва в Україні відзначають 9 листопада із 2014 року. Раніше свято було встановлене в березні 2000 року Указом президента України, відзначалось 23 березня, і мало назву  Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва.

Висока нагорода

Раніше  Інформатор БІГ повідомляв, що пластуни Київщини провели гру “Листопадовий чин”.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору