Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Підліткові суїциди: з гостомельськими школярами провели профілактичну бесіду

До гостомельського ліцею №1 завітали співробітники управління у справах дітей, сім’ї та соціального захисту населення Гостомельської СВА для профілактичного  інформування та попередження випадків суїциду.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Гостомельську селищну військову адміністрацію.

Зазначається, що під час  лекції з підлітками спілкувалися психологи, а також працівники сектору ювенальної превенції відділу поліції № 2 Бучанського райуправління поліції.

“У світлі сьогоднішніх подій неможливо не реагувати на страшні випадки суїциду серед дітей підліткового віку, та взагалі сам факт вкорочення життя людини, тому ця тема є актуальною”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили лектори, причин підліткового самогубства немало, серед них може бути й депресія у тинейджерів.

“Батьки можуть помітити такі її симптоми, як смуток, дратівливість, безнадія, нудьга та схильність відчувати себе пригніченим майже весь час, втрата здатності радіти та відчувати задоволення”, – зауважують лектори.

Дітям надали немало інформації, яка може змусити їх замислитись і осягнути важливість свого життя.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Блиставиці відбувся тренінг з психосоціальної підтримки учнів та вчителів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору