Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Смертельний сюрприз: повідомлено підозру офіцеру, який подарував гранати Геннадію Частякову

ДБР спільно з ВКР СБУ повідомили про підозру офіцеру з Апарату помічників Головнокомандувача ЗСУ, котрий подарував  Геннадію Частякову на день народження гранати. 

Про це повідомляє  Інформатор БІГ  з посиланням на Telegram-канал Державного бюро розслідувань.

У ДБР розповіли,  що офіцер, якому нині повідомлено про підозру, набув без належного дозволу 8 ручних універсальних наступально-оборонних гранат «DM 51A2». Вони знаходились у службовому кабінеті офіцера.

“Згодом він упакував шість з них у подарунковий дерев’яний ящик та поклав туди пляшку міцного алкоголю. Цей ящик він подарував військовослужбовцю Геннадію Частякову з нагоди його дня народження. Цими діями офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв”, – йдеться у повідомленні.

А ось іще дві гранати чоловік і далі тримав у шафі свого кабінету, де їх знайшли і вилучили правоохоронці.

“Офіцеру повідомлено про підозру у придбанні, зберіганні, носінні та збуті вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 ККУ)”, – зауважують у ДБР, і повідомляють, що досудове слідство триває. Правоохоронці, встановлюючи усі факти, поки що не відкидають жодну з версій щодо причин трагедії.

Раніше  Інформатор БІГ повідомляв, що міністр внутрішніх справ Ігор Клименко зазначив, що трагедія у Чайках обростає різною інформацією, і  попросив дочекатися офіційних висновків слідства.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору